За словами Міністра культури, "Євробачення-2023" пройде в Україні

Вівторок, 17 травня 2022, 14:45
Право на проведення "Євробачення-2023" Україні приніс гурт "Kalush Orchestra"
За словами Міністра культури, "Євробачення-2023" пройде в Україні

Завдяки перемозі українського гурту "Kalush Orchestra" в пісенному конкурсі "Євробачення-2022", що відбувся в італійському місті Турині, наша країна виборола право на проведення "Євробачення - 2023". В той же час лунають пропозиції відмовитися від проведення пісенного конкурсу в Україні. Міністр культури України Олександр Ткаченко впевнений в тому, що пісенний конкурс пройде саме в Україні. Про це міністр заявив в ефірі національного телемарафону.

"Україна вже двічі проводила Євробачення, і завжди була ця дискусія (щодо місця проведення – ред.). Я думаю, що не оминути нам її і зараз. Але нам важливо зосередитися на тому, що, по-перше, сам конкурс буде в Україні. Тому що хтось уже починає говорити: "А давайте шукати запасні майданчики". ні, це сто відсотків!", - запевнив Олександр Ткаченко.

"Де саме - у відбудованому Маріуполі чи в якомусь іншому місці, колеги будуть радитися, тому що суспільство у нас толерантне", - зауважив український міністр.

Міністр також додав, що в Італії міста змагалися за право проводити Євробачення цього року. 

"Я думаю, що це питання найближчим часом також будемо обговорювати", - зазначив Ткаченко.

Зазначимо, Україна вже двічі приймала пісенний конкурс "Євробачення". Це було у 2005 та 2017 роках завдяки перемогам на "Євробаченні" українських співачок Руслани та Джамали.

comments powered by HyperComments