Рашисти хочуть остаточно приєднати грузинську Південну Осетію

Субота, 14 травня 2022, 09:38
Про проведення референдуму щодо приєднання Південної Осетії до російської федерації заявив "президент Південної Осетії" Анатолій Бібілов. Цей референдум запланований на 17 червня
Рашисти хочуть остаточно приєднати грузинську Південну Осетію

Росія хоче остаточно приєднати невизнану Південну Осетію, яка юридично є теренами Грузії. Т.зв. "президент Південної Осетії" Анатолій Бібілов заявив про те, що 17 червня 2022 року відбудеться референдум про приєднання не визнаною цивілізованим світом республіки Південна Осетія до росії. Про це пишуть російські пропагандистські ЗМІ.

"Референдум буде!", - заявив Анатолій Бібілов і додав, що усі документи для проведення т.зв. "референдуму" вже зібрані і подані в Центрвибірком. Сам Бібілов підписав указ про проведення референдуму 17 червня 2022 року.

Цікаво, що Анатолій Бібілов програв вибори президента Південної Осетії кандидату від опозиції Алану Гаглоєву. Вибори відбулися в неділю 8 травня. На цих виборах, за попередніми даними, Бібілов отримав 37% голосів, а Гаглоєв - 59% голосів.

Перед виборами обидва кандидати висловлювалися на підтримку проведення референдуму про приєднання Південної Осетії до росії. Зокрема Бібілов іще в кінці березня заявив, що республіка планує увійти до складу росії. Крім того Бібілов допускав об'єднання Південної Осетії, яка входить до складу Грузії та Північної Осетії, яка входить до складу росії за умови проведення референдуму в обох республіках.

Гаглоєв заявив, що референдум проведе "будь-який обраний президент", бо, ніби-то це "воля нашого народу". В той же час Гаглоєв заявив, що перед референдумом потрібно досягнути "певних домовленостей" із Москвою.

У міністерстві зовнішніх справ Грузії заявили про неприпустимість референдуму про приєднання Південної Осетії до росії. У США заявляють, що не визнають відторгнення Південної Осетії від Грузії.

comments powered by HyperComments