Папа Франциск зустрівся із дружинами захисників Маріуполя із полку "Азов"

Середа, 11 травня 2022, 18:15
Понтифік зустрівся із дружинами "азовців" Дениса Прокопенка та Арсенія Федосюка
Папа Франциск зустрівся із дружинами захисників Маріуполя із полку "Азов"

Папа Римський Франциск у Римі зустрівся із дружинами бійців полку "Азов" Дениса Прокопенка та Арсенія Федосюка, які боронять "Азовсталь" в Маріуполі. Про це повідомляє "Українська правда. Життя" із посиланням на італійські ЗМІ.

Катерина Прокопенко та Юлія Федосюк нещодавно написали понтифіку про своїх чоловіків. Папа Франциск відповів на лист-звернення запрошенням на зустріч. Жінки сподівалися, що це допоможе врятувати їх чоловіків та інших захисників Маріуполя.

Жінки передали понтифіку два листи. Перший із них - від себе та від предстоятеля Української Православної Церкви Московського патріархату Онуфрія. Крім того - останні світлини із "Азовсталі".

Понтифік розмовляв з ними майже п’ять хвилин. Під час розмови Юлія сказала, що Папа – це остання надія.

"Мій чоловік написав мені день тому, що навіть вода в техніці закінчується, і попросив мене пошукати статтю про те, як прожити якомога довше без води. 

Я боюся його втратити, а також злюся на себе, бо нічого не можу зробити, це жах, що відбувається: "Азовсталь" виглядає як реаліті-шоу, і нам ніхто не допомагає, тому ми сподіваємося на Папу, він наш остання надія", – зазначила вона.

Дружина командира полку "Азов" Катерина Прокопенко після завершення розмови сказала, що Папа обіцяв молитися за бійців "Азову" і зробить все можливе.

Нагадаємо, на початку травня Папа Франциск закликав відкрити евакуацію людей з Маріуполя.

comments powered by HyperComments