Пішов із життя український письменник-фантаст Сергій Дяченко

Субота, 7 травня 2022, 09:02
Про смерть письменника в США повідомила дружина письменника Марина Дяченко
Пішов із життя український письменник-фантаст Сергій Дяченко

У Сполучених штатах Америки 5 травня 2022 року помер відомий український письменник-фантаст Сергій Дяченко. Письменнику було 77 років. Про це повідомляє ВВС із посиланням на допис дружини письменника Марини Дяченко в соціальній мережі "Фейсбук". В коментарях до допису читачі висловлюють їй співчуття.

"Ви та Ваш чоловік стали для мене, у дитинстві, найкращими авторами-фантастами! Я "Варан" і "Мідний король" перечитувала десятки разів! Сподіваюся Ви тримаєтеся, але просто не забувайте, що ми тут усі любимо та поважаємо вашого чоловіка, він назавжди залишиться у пам'яті майбутніх поколінь, а отже, він майже безсмертний", - написала одна з користувачок соцмережі.

Сергій Дяченко у радянські часи працював лікарем-психіатром, у 1982 році вийшла перша книга його оповідань, після чого він став членом Союзу письменників СРСР.

Був лауреатом премії Шевченка за сценарій до фільму "Зірка Вавілова" про відомого радянського генетика.

Разом з дружиною Мариною Сергій Дяченко написав такі книги як трилогія "Відьмине століття" (1997-2020), "Магам можна все" (2001), "Одержима" (2011), сценарій фільму "Залюднений острів" (2008) за мотивами роману братів Стругацьких.

comments powered by HyperComments