Інноваційні західні технології забезпечать питною водою жителів регіонів, які найбільше постраждали від війни

Понеділок, 9 травня 2022, 10:01
Австрійська компанія BASU на початку травня поставила в Україну сучасні інноваційні мобільні системи BASOQUELL 807, які очищують забруднену воду та виробляють безпечну гігієнічно питну воду.
Інноваційні західні технології забезпечать питною водою жителів регіонів, які найбільше постраждали від війни

Про це повідомив Екологічний Корпус.

Це стало можливим завдяки зусиллям благодійників із фонду "Можемо разом" та домовленостям про постачання з австрійською компанією BASU.

"Брак чистої води в містах, де проходять активні бойові дії, призводить до ще більшого поглиблення гуманітарних катастроф і потенційного виникнення епідемій", - зазначила Оксана Гуляєва, директор БФ "Можемо разом", що провів перемовини про постачання систем BASOQUELL 807 з Європи.

За словами Гуляєвої, ця технологія здатна знезаражувати воду та вбивати шкідливі бактерії. Таке ноу-хау використовується як у Європі, так і в країнах із відсутнім доступом до чистої питної води. Зазначається, що такі мобільні системи дають змогу отримати чисту воду в будь-яких польових умовах без використання електроенергії.

В Україні вони будуть застосовані у зонах гуманітарних катастроф. Тому регіони, які найбільше постраждали від російської агресії, зможуть отримати 12 мільйонів літрів чистої води.

Технологія дозволяє використовувати для виробництва гігієнічно безпечної питної води навіть воду з природних водойм: річок, ставків, струмків або технічну воду і зробити її придатною до пиття за лічені секунди.

comments powered by HyperComments