Візит Джо Байдена в Україну - це лише питання часу

Понеділок, 2 травня 2022, 13:55
Про це заявив голова Комітету із питань розвідки Палати представників США Адам Шифф
Візит Джо Байдена в Україну - це лише питання часу

Джо Байден, президент США, таки відвідає України, це "лише питання часу". Про це заявив голова Комітету з розвідки Палати представників США Адам Шифф, повідомляє CNN.

Адам Шифф детально розповів про приблизно тригодинну дискусію делегації Конгресу в Києві з президентом України Володимиром Зеленським у неділю.

"Я думаю, що президентський візит є предметом розгляду, але питання лише в тому, як скоро це стане можливим", - сказав Шифф. Він зазначив, що делегація не обговорювала цю тему під час розмови з Байденом у неділю.

За його словами, зустріч із Зеленським була зосереджена на пріоритетах для подальшої допомоги, особливо коли українці вступають у нову фазу війни з більш зосередженими бойовими діями у східній частині країни. Згодом члени делегації передали Байдену інформацію і надали свої рекомендації.

"Ми провели детальне обговорення наступного етапу війни. Вона переходить від фази, коли українці влаштовували засідки на російські танки – це був ближній бій – до більшого бою на відстані, з використанням артилерії на великій відстані, і це змінює характер того, що Україні потрібно для захисту", - сказав голова комітету з розвідки.

Шифф сказав, що обговорювалися різноманітні питання, включно з тим, щоб Україна отримала необхідне військове спорядження і отримала його швидко.

comments powered by HyperComments