Американські конгресмени схвалили закон про скерування російських активів на користь України

Четвер, 28 квітня 2022, 09:01
За законопроект HR 6930 проголосувало 417 конгресменів
Американські конгресмени схвалили закон про скерування російських активів на користь України

Палата представників США проголосувала за законопроект, який закликає президента США Джо Байдена продати заморожені предмети розкоші російських олігархів, які потрапили під санкції, а кошти спрямувати на допомогу Україні. Про це рішення повідомив голова Офісу президенту України Андрій Єрмак.

"За" законопроект HR 6930 були 417 конгресменів.

Як повідомляється, законопроект передбачає положення, відповідно до яких кошти, які були або будуть конфісковані у іноземних осіб, на які накладено американські санкції, мають спрямовуватися на відбудову України та надання гуманітарної допомоги її населенню, а також інших видів допомоги, включно з військовою допомогою.

ЗМІ США повідомляють, що цей законопроект не має обов'язкової сили, але його ухвалення відобразило бажання обох партій на Капітолійському пагорбі, щоб президент обійняв агресивнішу позицію.

Це сталося наступного дня після того, як генеральний прокурор Меррік Гарланд заявив у Сенаті, що адміністрація звернеться до Конгресу з проханням про розширення повноважень щодо конфіскації та ліквідації російської власності.

Сенатор Чак Шумер, демократ від Нью-Йорка та лідер більшості, консультується з адміністрацією Джо Байдена з цього питання і хотів би включити положення, що дає президенту право розпродувати захоплені російські активи, до закону про надсилання додаткової допомоги Україні. Зазначається, що цей крок практично безпрецедентний і призведе до значного розширення президентських повноважень щодо санкцій.

comments powered by HyperComments