У США вірять, що Україна переможе у війні із рашистами

Понеділок, 25 квітня 2022, 15:16
Впевненість у перемозі України над російськими окупаційними військами висловили Ентоні Блінкен та Ллойд Остін після візиту до Києва
У США вірять, що Україна переможе у війні із рашистами

За словами держескретаря США Ентоні Блінкена, суверенна незалежна Україна буде існувати набагато довше, а ніж президент рф Володимир Путін. Про це він сказав на прессконференції, яка відбулася поблизу польсько-українського кордону, про що повідомляє CNN.

"Суть така. Ми не знаємо, як розгортатиметься решта цієї війни, але ми знаємо, що суверенна незалежна Україна існуватиме набагато довше, ніж Владімір Путін. І наша підтримка України надалі буде продовжуватися. Вона триватиме, поки ми не побачимо остаточного успіху", - сказав Блінкен і додав, що Росія "зазнала невдачі в Україні", а "Україна досягла успіху".

"Росія прагнула відібрати суверенітет, відібрати її незалежність (України). Це не вдалося", - сказав Блінкен.

"Вона прагнула підтвердити могутність своїх військових, своєї економіки. Ми, звичайно, бачимо якраз протилежне", - додав він.

Міністр оборони США Ллойд Остін вважає, що Україна може виграти війну проти Росії з правильним обладнанням та належною підтримкою.

"Щодо їхньої (українців) здатності перемагати, перший крок до перемоги - це віра в те, що ти можеш перемогти. І тому вони вірять, що ми можемо перемогти. Ми віримо, що ми - вони - можуть перемогти, якщо у них буде правильне обладнання, правильна підтримка, і ми збираємося зробити все, що в наших силах, і продовжимо робити все, що в наших силах", - сказав Остін журналістам.

 
comments powered by HyperComments