путін наказав шойгу припинити штурм "Азовсталі" і перейти до блокади

Четвер, 21 квітня 2022, 13:30
Президент росії володимир путін назвав штурм промзони заводу "Азовсталь" недоцільним, натомість він вимагає від шойгу організувати блокаду
путін наказав шойгу припинити штурм "Азовсталі" і перейти до блокади

Президент росії володимир путін під час зустрічі із міністром оборони росії сергієм шойгу назвав штурм "Азовсталі", де перебувають українські захисники Маріуполя, недоцільним і наказав встановити блокаду. Про це із посиланням на російські ЗМІ повідомляє "Укрінформ".

сергій шойшу заявив, що на "Азовсталі" заблоковано близько двох тисяч військових, на завершення операції буде потрібно "близько трьох-чотирьох днів".

"Пропонований штурм промислової зони вважаю недоцільним.

Наказую скасувати. Це той випадок, коли ми повинні думати, - тобто ми завжди повинні думати, але в цьому випадку тим більше, - про збереження життя і здоров'я наших солдатів та офіцерів. Не треба лізти в ці катакомби і повзати там під землею цими промисловими об'єктами. Заблокуйте цю промислову зону так, щоб муха не пролетіла», – сказав путін шойгу 21 квітня на зустрічі в кремлі.

Російський диктатор також дав доручення вкотре запропонувати оточеним скласти зброю, гарантуючи життя, гідне поводження відповідно до міжнародно-правових актів, кваліфіковану медичну допомогу пораненим.

В той же час, полк "Азов" у своєму телеграм-каналі повідомив про те, що незважаючи на дуже важку ситуацію в Маріуполі, бійцям полку вдалося знищити 3 танки та 2 БМП та БТР.

comments powered by HyperComments