Священики УПЦ (МП) збирають підписи за церковний трибунал над Кірілом Гундяєвим

Понеділок, 18 квітня 2022, 20:46
Священики УПЦ (МП) збирають підписи за церковний трибунал над Кірілом Гундяєвим

Священики Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ (МП)) збирають підписи за міжнародний церковний трибунал над патріархом РПЦ Кірілом Гундяєвим. Наразі вже було зібрано понад 400 підписів. Про це повідомив клірик Дніпропетровської єпархії УПЦ (МП) протоірей Андрій Пінчук, який був одним із ініціатором збору підписів, пише "Твоє місто".

Підписи священників збирали під зверненням духовенства до предстоятелів Східних Церков щодо суду над патріархом Кирилом. Як розповів Андрій Пінчук, тепер звернення у перекладі на грецьку мову подадуть на розгляд до Собору предстоятелів Константинопольської, Александрійської, Антіохійської, Єрусалимської та Кіпрської церков, якому підсудний патріарх Кирило.

«Вони мають спершу прийняти до розгляду, а потім ухвалити рішення про призначення засідання. Але я не знаю про терміни», – сказав священник.

Як він розповів, «основне звинувачення – підтримка розповсюдження вчення про «русскій мір», що є різновидом єресі етнофілетизму. Це коли щось національне ставиться над християнським універсалізмом, коли за димом «національних ідей» не видно Христа і Божої істини». 

Нагадаємо, що після російського вторгнення очільник російської православної церкви патріарх Кирило фактично підтримав агресію росії. Як розповідає BBC, 6 березня він заявив, що на Донбасі нібито вже 8 років тривають спроби знищити «принципове неприйняття так званих цінностей, які сьогодні пропонують ті, хто претендує на світову владу».

14 березня Кирило взагалі подарував командувачу росгвардії Віктору Золотову ікону та благословив російських військових на війну в Україні.

comments powered by HyperComments