Сьогодні Генасамблея ООН голосуватиме за відсторонення росії із Ради ООН із прав людини

Четвер, 7 квітня 2022, 14:47
росію мають виключити із Ради ООН із прав людини через повідомлення про грубі та систематичні порушення прав людини зі сторони рашистів
Сьогодні Генасамблея ООН голосуватиме за відсторонення росії із Ради ООН із прав людини

Генеральна асамблея ООН у четвер голосуватиме щодо відсторонення Росії від Ради ООН з прав людини через повідомлення про грубі та систематичні порушення прав людини після вторгнення російських військ в Україну. Про це повідомляє "Європейська правда".

Виключити країну з Ради, що складається з 47 членів, може більшість у дві третини членів Генасамблеї, що проголосували. Країни, які утрималися, не враховуються.

У проєкті тексту резолюції, за яку голосуватимуть, висловлюється "серйозне занепокоєння через тривалу кризу прав людини та гуманітарну кризу в Україні", зокрема через повідомлення про порушення прав з боку Росії, повідомляє агентство Reuters.

Росія попередила країни, що голосування "за" або утримання буде розглядатися як "недружній жест" з наслідками для двосторонніх зв'язків.

Сполучені Штати оголосили, що домагатимуться відсторонення Росії з Ради ООН з прав людини після того, як Україна звинуватила російських військових у вбивстві сотень мирних жителів у місті Буча.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель у четвер заявив, що це буде важке голосування, тому що для схвалення потрібні дві третини голосів, але він очікує затвердження резолюції.

Голосування заплановано на 10:00 (19:00 за київським часом)  7 квітня.

comments powered by HyperComments