У раші нарешті помер жиріновський

Середа, 6 квітня 2022, 14:58
Чутки про смерть лідера ЛДПР володимира жиріновського ходили не вперше. Нарешті вони отримали підтвердження від керівництва держдуми
У раші нарешті помер жиріновський

У москві помер скандальний російський політик, лідер ЛДПР володимир вольфович жиріновський. Про це повідомляє ВВС із посиланням на повідомлення у телеграм-каналі спікера держдуми росії В'ячеслава Володіна,

"Після важкої та тривалої хвороби пішов із життя Володимир Вольфович Жириновський", - йдеться у повідомленні Володіна. 

Ще 9 лютого стало відомо, що Жириновського госпіталізовано до центральної клінічної лікарні Москви. 75-річний політик опинився у лікарні із коронавірусом та серйозним ураженням легенів - близько 50-75%.

Його називали "політичним клоуном" і державником-великоросом, популістом та антизахідником, євреєм та антисемітом, женоненависником та улюбленцем жіночого електорату. Одні його висміювали і зневажали, інші захоплювалися, про нього складали анекдоти.

Останнім гучним висловлюванням щодо України став заклик російського депутата до влади РФ бомбардувати Україну у ніч з 31 грудня 2021 року на 1 січня цього року.

Також він неодноразово казав про необхідність захопити Київ та Україну.

Жириновський у російській політиці з 1988 року. Попри назву, Ліберально-демократична партія часто виступає з популістськими, а іноді й націоналістичними заявами. З 1993 року партія мала фракцію у всіх скликаннях Держдуми.

comments powered by HyperComments