У Пентагоні вважають, що Київ усе ще в небезпеці

П'ятниця, 1 квітня 2022, 09:03
В той же час американські військові вважають, що спроба рашистів взяти столицю провалилася
У Пентагоні вважають, що Київ усе ще в небезпеці

Високопоставлений представник Пентагону, коментуючи у четвер відведення російських військ на позиції на північ і схід від української столиці, заявив, що Київ, як і раніше, перебуває в небезпеці і авіаудари продовжуються. Про це повідомляє "Голос Америки".

Чиновник додав, що "ми не спостерігали великої різниці за останні 24 години, не було… масового руху принаймні на цей момент".

За словами представника Пентагону, передислокація російських військ із Києва вказує на те, що російські воєначальники розуміють, що їхня спроба взяти столицю провалилася.

Проте представник Пентагону вважає, що всі ці оповідання лише підтверджують деякі з основних проблем, що виявились у російських Збройних силах.

"Це армія, в якій немає унтер-офіцерського корпусу як на Заході, тому в ній немає ефективного командування невеликими підрозділами і ви не побачите навіть будь-якої ініціативи на низовому рівні..." - заявив представник Пентагону.

У Пентагоні й раніше заявляли, що РФ здійснює перегрупування, а не повний відхід військ в районі Києва, і передбачали дуже ймовірний великий наступ в іншому регіоні

"Ми, як і раніше, спостерігаємо проблеми згуртованості підрозділів, проблеми з командуванням та управлінням та проблеми з грамотним керівництвом", - заявив американський військовий представник.

У Пентагоні кажуть, що чули жарти про погані показники на полі бою та про пригніченість російських солдатів, але "все це на рівні чуток та жартів, і не можна з упевненістю сказати – це лише в окремих частинах чи це більш загальні тенденції".

comments powered by HyperComments