Під санкції українського Мінкульту потраплять майже півсотні російських митців

Понеділок, 28 березня 2022, 07:40
За словами Олександра Ткаченка, санкції торкнуться співаків, акторів, режисерів та пропагандистів
Під санкції українського Мінкульту потраплять майже півсотні російських митців

Міністерство культури та інформполітики України пропонує запровадити санкції проти 47 російських співаків, акторів, режисерів та пропагандистів. Про це повідомляє Міністр культури України Олександр Ткаченко в соцмережі.
«Ми у Міністерстві культури та інформаційної політики підготували новий список із 47 одіозних пропутинських скоморохів, які публічно заявили про підтримку військових злочинів Путіна в Україні. Кабмін нашу пропозицію підтримав. Далі – узгодження з Радою нацбезпеки та оборони та президентом», – заявив Ткаченко
Міністр зазначив, що до списку входять російські виконавці Микола Басков, Дмитро Білан, Поліна Гагаріна, Олег Газманов, Денис Вайнштейн (Джиган), Лариса Доліна, Сергій Жуков, Григорій Лепс, Микола Расторгуєв, Тимур Юнусов (Тіматі), актори та режисери Дмитро Харатьян , Яна Поплавська, Дмитро Пєвцов, Микита Міхалков, Володимир Машков, Марат Башаров, а також пропагандистка Наїля Аскер-заде, головний редактор радіостанції «Говорить Москва» Роман Бабаян, ведучий каналу Зірка Олексій Гудошников, ідеолог «російського світу» Олександр Дугін та інші.
«Санкційні списки розширюватимемо і надалі. Покарані будуть усі без винятку посібники кривавого путінського режиму. Як кажуть у нас в Україні, «російська військова пісня, пливи за російським кораблем», – написав міністр.

comments powered by HyperComments