Боротьба за чемпіонські пояси у бразильському джиу-джитсу стартувала. Свої нагороди завоювала чемпіонка світу та військові моряки

Оксана Козлова  |  Понеділок, 31 січня 2022, 18:43
29 січня у Києві стартував новий спортивний сезон бразильського джиу-джитсу в Україні – розпочалася серія національних чемпіонатів Ukraine National Challenge.
Боротьба за чемпіонські пояси у бразильському джиу-джитсу стартувала. Свої нагороди завоювала чемпіонка світу та військові моряки

Атлети з усієї України, Молдови, Казахстану, США, Кіпру, Білорусі, Узбекистану зібралися у спорткомплексі Національного університету фізичного виховання та спорту. На UNC Kyiv зареєструвалося понад 850 спортсменів.

На татамі виходили атлети від 5 до 45+ років. Чоловіки та жінки, хлопчики та дівчатка боролися на татамі у своїх вагових та категоріях Gi (у кімоно) та No Gi (без кімоно). Усього розіграли 220 комплектів нагород, 120 із них стануть частиною поясу чемпіона, який вручатимуть спортсменам після закінчення спортивного сезону.

Приїхала до Києва і спортсменка з Кривого Рогу, вихованка СК "IRBIS" academy F.Yamasaki Марія Полторак. Дівчина минулої осені довела свою майстерність на чемпіонаті світу з бразильського джиу-джитсу в Абу-Дабі, звідти вона привезла "золото". У Києві Марія теж завоювала дві “золоті” медалі у категоріях Gi та No Gi.

Поповнюють скарбничку нагород і військові моряки, які представляли на чемпіонаті команду Ukrainian Navy BJJ Team. На татамі виходили курсанти Інституту військово-морських сил України та офіцери ВМС. Вони зуміли здобути чотири медалі. Офіцер, володар синього поясу Родіон Булатов, отримав “бронзу” в категорії No Gi. Білий пояс Архип Кириченко також став бронзовим призером у No Gi. Власник білого поясу Микита Гончаренко завоював два "срібла" у категоріях Gi та No Gi.

Джитсери із Херсона, які представляють СК “Катран”, додому привезли третє командне місце та 30 медалей – 19 “золотих”, 8 “срібних” та 3 “бронзових”.

Отримали свої нагороди джитсери школи BLAKZ Team Київ. Два “золота” у категоріях Gi та No Gi серед синіх поясів отримав Олександр Зубченко. Олексій Савін, пурпурний пояс, завоював "золото" чемпіонату в Gi. Білий пояс Дмитро Гуржій – два “срібла” теж у двох категоріях. Синій пояс Олег Гебура став бронзовим призером у категорії "у кімоно". Білий пояс Максим Воронков отримав "бронзу" у Gi. “Пишаюся кожним спортсменом”, – сказав їхній наставник та рефері Валентин Вареников.

Наступний етап Ukraine National Challenge пройде 16 квітня у Харкові. Цього спортивного сезону Українська федерація бразильського джиу-джитсу ввела до списку міст, де пройдуть чемпіонати UNC та AJP, і Запоріжжя. “Також у нас цього сезону буде новий пояс чемпіона. Як і минулого року, він складатиметься із нагород, які атлети зможуть завоювати під час чемпіонатів Ukraine National Challenge. У поясі абсолютного чемпіона мають бути виключно "золоті" нагороди, а володарі "золотих", "срібних" та "бронзових" медалей отримають пояс чемпіона", – пояснює президент федерації Георгій Лаговський.

comments powered by HyperComments