Українці стали першими на міжнародному чемпіонаті AJP Tour Kyiv International Pro

Понеділок, 13 грудня 2021, 11:52
До Києва 11 грудня з'їхалися джитсери із 22 країн. На спортивній арені Національного університету фізкультури та спорту пройшов AJP Tour Kyiv International Pro з джиу-джитсу.
Українці стали першими на міжнародному чемпіонаті AJP Tour Kyiv International Pro

Це український етап міжнародного чемпіонату AJP Tour. Українці стали першими за підсумками змагань, друге місце у молдаван, а третє – за Бразилією.

На чемпіонат приїхало понад 800 людей, розіграли 170 комплектів нагород. Конкуренцію українським джитсерам склали спортсмени з Бразилії, ОАЕ, Кувейту, Азербайджану, Швейцарії, Туреччини, Литви, Латвії, Італії, Іспанії та інших країн. На татамі виходили діти від 4 років та спортсмени 45+.


"Золото" вдалося завоювати таким дорослим українським спортсменам Магомеду Юсупову, який боровся у категорії 77 кг для пурпурних поясів, Олексію Цибулько (69 кг, синій пояс), Георгу Квістані (білий пояс, 85 кг), Сергію Коваленко (77 кг, білий пояс), Олегу Іскрі (69 кг, синій пояс), Єгору Юрченку (85 кг, синій пояс).

Досягнення наших

Власниця коричневого поясу із бразильського джиу-джитсу Олександра Русецька - діюча спортсменка і тренер. На чемпіонат вона привезла своїх вихованців 7-9 та 13 років. Хлопцям вдалося завоювати 8 медалей: 2 “золота”, 5 “срібла” та 1 “бронзу”.

Вийшла на татамі і сама Олександра, вона змогла обійти суперниць із Бразилії та України. Але у боротьбі за “золото” лідером  за очками стала спортсменка зі Швейцарії. Олександра Русецька отримала “срібло”.

“В Україні не завжди вдається позмагатись із коричневими поясами, а тим більше з чорними. У нас дуже мало спортсменок з такими поясами і не лише у моїй вазі, а в принципі. На цьому чемпіонаті я побачила, що у категорії 62 кг (а у мене 48 кг) є дівчина зі Швейцарії, яку я давно знаю, суперниця із Бразилії. Вирішила точно заявлятись. А потім ще до нас приєднали сильну дівчинку із пурпурним поясом. Класно, що у рідному місті можна виступити із сильними суперниками”, – каже Олександра Русецька.

Вперше брали участь у міжнародному чемпіонаті джитсери ВМС України – курсанти Інституту військово-морських сил. Вони представляють команду Ukrainian Navy BJJ Team. "Золото" взяв курсант першого курсу Микита Гончаров. За словами куратора, головного старшини запасу Ігоря Руляка, далі буде більше, оскільки бразильське джиу-джитсу лише набирає популярності на флоті.

Іноземці теж задоволені

Найважча і найзапекліша боротьба була між володарями пурпурових, коричневих та чорних поясів. Тут українці мали дуже сильних суперників-іноземців.

Спортсмен із Бразилії Тіяго Роша виступав у Києві сам і привіз своїх вихованців. Володар чорного поясу з бразильського джиу-джитсу з раннього дитинства займався цим спортом у Бразилії. А останні три роки тренує військових ОАЕ. Але навіть Тіяго не був впевнений у своїй перемозі.

“Який би сильний ти не був, ніколи не можна бути впевненим у своїй перемозі. Ситуація може повернутись у будь-який бік, тому я завжди оцінюю свої шанси 50/50. Тим більше, я бачу тут дуже сильних конкурентів”, – каже Тіяго.

Його колега з Латвії, володар пурпурного пояса, Артур Чернявський привіз п'ятьох спортсменів і вирішив виступити сам. Хлопці взяли 2 "срібла" та 1 "бронзу". Два "золота" зміг завоювати сам Артур.

“Це ще непоганий результат після такої тривалої перерви. У нас не можна було нормально тренуватись через пандемію. А не виступали взагалі півтора року. Давно спостерігаю за цими змаганнями в Україні. Цього разу ми подивилися списки, з ким можна поборотися, і вирішили їхати”, – розповідає Артур.

Наступний чемпіонат, який збере джитсерів – Ukraine National Challenge. “Він відбудеться у Києві 29 січня. Ми відкриватимемо серію національних чемпіонатів, які проходять у Києві, Харкові, Львові, Одесі, а цього року проведемо ще й у Запоріжжі”, - анонсував плани на 2022-й президент Всеукраїнської федерації бразильського джиу-джитсу Георгій Лаговський.

comments powered by HyperComments