РНБО запровадила санкції проти Андрія Деркача

П'ятниця, 20 серпня 2021, 18:48
У п'ятницю, 20 серпня, Рада нацбезпеки і оборони України запровадила персональні санкції проти нардепа Андрія Деркача.
РНБО запровадила санкції проти Андрія Деркача

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

За словами секретаря Радбезу, також були запроваджені санкції щодо «певного кола інших осіб», які були під санкціями США.

10 вересня 2020 року Мінфін США запровадив санкції проти Андрія Деркача. Цей крок відомство пояснило причетністю Деркача до втручання у виборчий процес 2020 року в Сполучених Штатах.

Крім того, 11 січня 2021 року Мініфін США запровадив санкції проти семи осіб і чотирьох організацій за втручання в американські вибори. У тому числі під санкції потрапив Олександр Дубінський.  

У березні 2021 року Національна розвідка США заявила, що Росія під час президентських виборів 2020 року в Сполучених Штатах організувала кампанію з дискредитації тоді ще кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.

У доповіді розвідки йдеться, що росіяни намагалися впливати на вибори за допомогою своїх проксі, зокрема, нардепа Андрія Деркача та політтехнолога Костянтина Килимника, якого пов'язують з ФСБ.

Автори доповіді стверджують, що Деркач «зіграв вагому роль у спробах Росії вплинути на вибори, він має зв'язки з російськими чиновниками, а також з російськими спецслужбами». За даними розвідки, російська агентура в Україні розповсюджувала «плівки Порошенка-Байдена» та дезінформацію про сина Байдена Гантера через ЗМІ США та близьке оточення Дональда Трампа.

У травні 2020 року нардеп Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка.

comments powered by HyperComments