У Путіна думають про зустріч з Байденом

Середа, 14 квітня 2021, 15:15
Спікер президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що пропозиція президента США Джо Байдена про зустріч із Володимиром Путіним Байден поговорив із Путіним через російські війська біля кордонів України і запропонував зустріч вивчається і оцінюється, але говорити про це предметно поки зарано.
У Путіна думають про зустріч з Байденом

Про це повідомляє Meduza.

«Поки передчасно говорити про цю зустріч у плані конкретики. Це нова пропозиція, вона буде вивчатися, буде проводитися аналіз», — сказав Пєсков журналістам, додавши, що тема зустрічі буде обговорюватися через дипломатичні канали.

На запитання про плани обговорити ситуацію щодо України Пєсков відповів, що «поки немає ніякої підготовки до цієї зустрічі, тому так ставити запитання передчасно».

Байден пропонував провести зустріч влітку в нейтральній країні. Як пише газета Iltalehti, майданчик для зустрічі вже запропонували Фінляндія, Ісландія і Австрія. Москва отримала відповідні пропозиції.

Перша розмова Байдена і Путіна відбулася 26 січня Байден уперше зателефонував Путіну — говорили про Україну та ядерну зброю . У ній Байден говорив про підтримку суверенітету України. Після цього пройшла перша бесіда американського лідера з президентом України Володимиром Зеленським Білий дім оприлюднив подробиці першої телефонної розмови Байдена та Зеленського — на тлі нарощування військ Росії біля кордонів України Міністр оборони Росії: До західних кордонів РФ перекинуто дві армії і три зʼєднання ВДВ .

13 квітня Байден провів другу телефонну розмову з Путіним. Він запропонував зустріч і закликав Росію знизити напруженість.

 

comments powered by HyperComments