Зеленський буде розмовляти із Меркель та Макроном

П'ятниця, 9 квітня 2021, 12:31
Про плани трьохсторонньої розмови лідерів України, Німеччини та Франкції розповів заступник очільника Офісу Президента України Ігор Жовква
Зеленський буде розмовляти із Меркель та Макроном

У Офісі Президента України планують провести трьохсторонню розмову між Президентом України Володимиром Зеленським та президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква у інтерв’ю виданню «LB.ua».

«Наразі ми плануємо також тристоронню розмову: Зеленський, Макрон і Меркель. На сьогодні питання лише у відповідності графіків», – розповів Жовква.

За словами заступника керівника Офісу Президента, щойно відбулося загострення на Донбасі, Україна одразу попросила провести переговори з усіма трьома представниками «нормандської четвірки», проте у Москві відмовилися. «Наразі, повторюся, планується розмова з лідерами Німеччини та Франції», – зазначив Ігор Жовква.

За словами Ігоря Жовкви, наразі «Мінський» і «Нормандський» формати є заблокованими, в той же час відбуваються зустрічі на рівні Тристоронньої контактної групи (ТКГ), радників лідерів країн.

«Проте складається враження, що РФ навмисно переводить ці переговори в неконструктивне русло. Ймовірно, вони їй не потрібні»,– сказав Жовква.

Зазначимо, що 30 березня повідомлялося про розмову між президентами Франції та Росії із канцлером Німеччини у форматі відеоконференції. Лідери трьох країн обговорили загострення ситуації на Донбасі. Макрон і Меркель закликали РФ взяти на себе зобов'язання щодо стабілізації режиму припинення вогню на Донбасі.

Учора у Кремлі повідомили про телефонну розмову Меркель та Путіна, у які вони обговорювали питання конфлікту на сході України.

comments powered by HyperComments