Путін говорив із Меркель про прямий діалог із ОРДЛО та оформлення правового статусу Донбасу

П'ятниця, 9 квітня 2021, 10:30
Про телефонну розмову лідерів Російської Федерації та Німеччини повідомили у прес-службі Кремля
Путін говорив із Меркель про прямий діалог із ОРДЛО та оформлення правового статусу Донбасу

У Кремлі повідомили про телефонну розмову між президентом Російської Федерації Володимиром Путіним та канцлеркою ФРН Ангелою Меркель. За офіційним повідомленням прес-служби президента Росії, лідери РФ та ФРН обговорювали питання ситуації на сході України та на Балканах, крім того у розмові згадали і про російського опозиціонера Алєксєя Навального.

Зазначається, що «Владімір Путін звернув увагу на провокаційні дії Києва, який останнім часом цілеспроямовано загострює обстановку на лінії дотику». Прес-служба Путіна заявляє, що «підкреслена необхідність неухильного виконання київською владою раніше досягнутих домовленостей, в першу чергу по налагодженню прямого діалогу із Донецьком та Луганськом і правовому оформленню особливого статусу Донбасу».

У Кремлі також заявили про те, що «сторонам конфлікту адресовано заклик до стриманості та активізації переговорного процесу з метою повної реалізації «Мінського комплексу заходів» 2015 року, як безальтернативної основи врегулювання.

Підтверджено налаштованість на подальшу тісну координацію зусиль Росії та Німеччини, зокрема у «нормандському» форматі, за лінією політрадників та міністерств закордонних справ».

Зазначається, що Меркель та Путін обговорили питання ситуації у Сирії та Лівії, в тому числі у Кремлі наголосили на «недопущенні політизації питань, які стосуються надання сирійському народу іноземної допомоги, відновлення соціально-економічної інфраструктури і повернення біженців». У розмові Путін та Меркель також обговорили ситуацію на Балканах, зокрема в Боснії та Герцоговині, а також Меркель згадала про російського опозиціонера Навального.

Додамо, що нещодавно стало відомо про те, що Німеччина планує закуповувати у Путіна російську вакцину від коронавірусу «Спутник V».

comments powered by HyperComments