Степанов обіцяє, що щеплення українців від COVID-19 китайською вакциною почнуть 10 квітня

Четвер, 8 квітня 2021, 15:46
Перша партія китайської вакцини «CoronaVac» прибула в Україну іще 25 квітня 2021 року – вона досі проходить лабораторний контроль
Степанов обіцяє, що щеплення українців від COVID-19 китайською вакциною почнуть 10 квітня

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов обіцяє, що щеплення українців китайською вакциною «CoronaVac» розпочнеться із 10 квітня 2021 року. Про це він заявив в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Вакцина, згідно з усіма нашими нормативно-правовими документами, повинна пройти лабораторний контроль. Лабораторний контроль має певні терміни.

Після 10 квітня він закінчиться – і відразу цю вакцину почнуть використовувати для щеплень», – заявив Максим Степанов.

Зазначимо, що використання індійської «векторної» вакцини «Covishield» («AstraZeneca») проти коронавірусу розпочалося уже на наступний день після того, як препарат доправили із Індії. Ніяким лабораторним контролем тоді у МОЗі не «заморочувалися». Потім головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив, що «Covishield» не зазнав лабораторного контролю, оскільки його закупили через міжнародні організації, а ось «CoronaVac» купує ДП «Медичні закупівлі».

Зазначимо, що у МОЗ повідомлялося, що Україна замовила загалом 1,915 млн. доз китайського препарату «CoronaVac», який виготовляє компанія «Sinovac Biotech». Перша партія вакцини із 215 тисяч доз прибула в Україну 25 березня. «CoronaVac» – це інактивована вакцина – на основі «вбитого» вірусу. Її постачають в однодозових шприцах, готових до ін’єкцій.

Лабораторний контроль вакцини здійснює Держлікслужба й державний експертний центр МОЗ.

comments powered by HyperComments