Максим Степанов «рекламує» жорсткий карантин

Середа, 7 квітня 2021, 12:05
За словами очільника МОЗ, за рахунок місячного жорсткого карантину на Прикарпатті вдалося більш ніж удвічі знизити відсоток зайнятості «ковідних» місць із киснем із 82,5% до 38,5%
Максим Степанов «рекламує» жорсткий карантин

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов у програмі «Свобода слова на ICTV» «рекламував» жорсткий локдаун, який, за його словами, дозволяє розвантажити стаціонари від «ковідних» пацієнтів. Про це чиновник написав на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

За словами Максима Степанова, місячний жорсткий локдаун в Івано-Франківській області дав змогу зменшити завантаження «ковідних» ліжок із киснем із 82,5% станом на 1 березня до 38,5%. Міністр обіцяє поступово послаблювати карантинні обмеження на Прикарпатті і виводити область із «червоної» зони.

В той же час, загалом по Україні Максим Степанов очікує росту захворюванності на COVID-19 до 15 квітня.

«Тому сьогодні, як ніколи, всім потрібно бути пильними, берегтися, користуватися засобами захисту, уникати скупчень людей, щоб не наражати на небезпеку себе і оточуючих», – заявив Степанов.

Зазначимо, що більш ефективним методом боротьби із пандемією COVID-19 є вакцинація населення, в першу чергу – пріоритетних груп ризику, серед яких є високий ризик важкого перебігу коронавірусної хвороби, госпіталізації та смерті. Це, зокрема, люди літнього віку та люди із важкими хворобами – за рахунок їх вакцинації можна істотно розвантажити госпітальні бази, а отже – знизити навантаження на систему охорони здоров’я. Проте в цьому плані в Україні ситуація критична – загалом Україна протягом лютого-березня 2021 року отримала тільки 715 тисяч доз вакцин від коронавірусу індійського і китайського виробництва, причому вакцина китайського виробництва досі не використовується для щеплення українців. Щодо індійської вакцини, за майже півтора місяці вакцинальної кампанії використано біля 64% від отриманих півмільйона доз, а щеплено першою дозою тільки 0,77% населення України.

comments powered by HyperComments