Степанов обіцяє українцям 10 мільйонів доз антиковідної вакцини «Pfizer»

Вівторок, 6 квітня 2021, 20:10
За словами Міністра охорони здоров’я, підписано рамковий договір про постачання в Україну вакцини проти коронавірусу
Степанов обіцяє українцям 10 мільйонів доз антиковідної вакцини «Pfizer»

За словами Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, Україна протягом 2021 року отримає 10 мільйонів доз вакцини проти COVID-19 від компанії «Pfizer» – чиновник стверджує, що підписано відповідний рамковий договір. Перші партії вакцини від «Pfizer» очікуюють уже найближчими місяцями. Такий пост з’явився на сторінці Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова.

«Вакцині Pfizer в Україні бути!

Тепер можу відкрито говорити про переговори, які тривали кілька місяців. Сьогодні Pfizer нарешті зі свого боку підписав рамковий договір про постачання в Україну 10 млн доз вакцин.

Ми очікуємо, що перші партії за цим контрактом почнуть надходити вже найближчими місяцями. А всі 10 млн доз будуть поставлені протягом 2021 року.

Щиро дякую гендиректорові компанії Pfizer доктору Альберту Бурлі за цю угоду. Сподіваюся, співробітництво між Україною і американськими компаніями-виробниками вакцин буде розширятися», – йдеться у пості Міністра охорони здоров’я України.

Зазначимо, що іще від початку року чиновники Міністерства охорони здоров’я розповідають про те, що Україна «от-от» отримає першу партію вакцини проти коронавірусу від компанії «Pfizer» – йшлося про 117 тисяч доз, які мали надійти у лютому, проте так і не були отримані Україною. У кінці березня 2021 року головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив про те, що Україна нібито отримає додаткові майже 950 тисяч доз вакцини від «Pfizer» в рамках глобальної ініціативи «COVAX».

Нагадаємо, що наразі Україна отримала лише 715 тисяч доз вакцин від коронавірусу – це півмільйона доз індійської вакцини «Covishield» (аналог «AstraZeneca»), яку Україна отримала іще в кінці лютого та 215 тисяч доз китайської вакцини «CoronaVac» від компанії «Sinovac Biotech», які прибули в Україну 25 березня 2021 року. Наразі для вакцинації українців використовується лише індійська вакцина «Covishield», використано біля 64% наявного препарату. За словами Віктора Ляшка, китайська вакцина проходить перевірку і її почнуть використовувати для щеплення українців не раніше 9 квітня.

comments powered by HyperComments