Юлія Тимошенко назвала три умов для коаліції із партією Володимира Зеленського

Понеділок, 5 квітня 2021, 13:32
За словами лідерки ВО «Батьківщина», ця політсила може об’єднатися в коаліцію із «Слугою народу» тільки за умови національного відродження країни, згортання всіх неефективних реформ і створення потужної урядової команди

Екс-прем’єрка, лідер партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенка назвала три умови для створення коаліції із пропрезидентською фракцією «Слуга народу». Про це пише інформаційна агенція «Інтерфакс-Україна».

Умови, висунуті Юлією Тимошенко, наступні: «Батьківщина» і «Слуга народу» можуть об’єднатися в коаліцію тільки за умови національного відродження країни, згортання всіх неефективних реформ і створення потужної урядової команди.

"Існують два варіанти політичної поведінки в цій складній ситуації – піти в радикальну опозицію і крушити владу, але від цього легше людям не стане. Або переконати президента і його команду в тому, що нині час для повної всеосяжної єдності», - сказала Тимошенко під час прес-конференції за результатами робочої поїздки у Дніпропетровську область.

За її словами, «Батьківщина» не прийме пропозицію про створення коаліції «на будь-яких умовах заради посад». Вона зазначила, що лише в разі виконання трьох фундаментальних умов її команда готова до коаліції.

«Курс країни має бути змінений діаметрально – із зовнішнього управління на розбудову сильної національної держави. Україна має повернути собі суб'єктність і стати на шлях відродження, а всі ресурси мають спрямовуватися на службу людям.

Уряд повинен створюватися на надпартійній основі, потрібно збирати найсильніших і найбільш професійних людей держави, щоб зробити виконавчу владу надсильною.

А так звані реформи, такі як освітня, охорони здоров'я, земельні відносини, які впроваджувалися всі останні роки за замовленням ззовні, потрібно зупинити. Ми маємо робити не так, як нам радять, а так, як роблять успішні держави», – переконана Тимошенко.

Вона наголосила, що в ситуації, коли країна у стані війни, пандемії, падіння економіки, потрібно формувати «найсильніший Кабмін».

«Ми на кожен напрям життя країни даємо лаконічні, чіткі й дуже дієві пропозиції. Якщо їх утілювати в життя, то отримаємо результат не через три роки, а вже зараз», – заявила Юлія Тимошенко.

comments powered by HyperComments