У фракції «Голос» закликають провести позачергове закрите засідання Верховної Ради

Понеділок, 5 квітня 2021, 14:03
У цьому засіданні мають взяти участь Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Міністр охорони здоров’я Максим Степанов та головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак
У фракції «Голос» закликають провести позачергове закрите засідання Верховної Ради

Політична партія «Голос» пропонує провести позачергове закрите засідання Верховної Ради України, на якому заслухати доповіді Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова та головнокомандувача Збройних сил Руслана Хомчака. Про це повідомляє інформаційна агенція «Інтерфакс-Україна».

«Ми, партія «Голос», закликаємо провести позачергове закрите засідання Верховної Ради, викликати прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, головнокомандувача Збройних сил Руслана Хомчака, а також міністра охорони здоров'я Максима Степанова», – йдеться в заяві лідерки політсили Кіри Рудик.

Політична партія «Голос» зокрема вимагає на такому засіданні заслухати детальну доповідь Руслана Хомчака щодо загострення на сході України та в рамках повноважень Верховної Ради вжити невідкладних заходів з підтримки боєздатності Збройних сил.

У політсилі також пропонують заслухати доповідь Прем'єр-міністра про завантаженість лікарняних місць у кожному регіоні України, забезпечення лікарень необхідним обладнанням, киснем, іншими лікувальними засобами, про план створення нових лікарняних місць, закупівлю обладнання та забезпечення тестування, а також про заходи подолання критичної нестачі лікарів та медичного персоналу для роботи з хворими на COVID-19.

«Голос» закликає Шмигаля надати інформацію про план дій уряду щодо подолання катастрофічної ситуації із закупівлею вакцин та проведенням масової вакцинації, про план підтримки бізнесу та збереження робочих місць, щоб подолати загрозу бідності та економічного занепаду, і про причини провалу своєчасного інформування громадян щодо введення карантину.

Партія «Голос» закликає членів усіх фракцій і депутатських груп парламенту розробити і ухвалити звернення до Ради національної безпеки і оборони України і Кабінету Міністрів з вимогою вжити невідкладних заходів з організації адекватної роботи із закупівлі вакцини, інформування населення про необхідність вакцинації, організації вакцинації з визначенням конкретних термінів та відповідальних за виконання.

Політична сила Кіри Рудик наполягає на необхідності доручити Кабінету Міністрів розробити та впровадити програму захисту робочих місць українців, підтримки малого та середнього бізнесу, а також розробки механізмів стимулювання економічного зростання.

Також у партії наголошують на необхідності напрацювати й ухвалити пакети законопроектів з підтримки підприємців і збереження робочих місць під час пандемії та з підтримки лікарів і медичних працівників, які працюють із хворими на COVID-19.

comments powered by HyperComments