Завтра Володимир Зеленський відвідає Катар

Неділя, 4 квітня 2021, 18:14
Під час візиту до Катару Главу Держави супроводжуватиме його дружина Олена Зеленська
Завтра Володимир Зеленський відвідає Катар

Завтра, 5 квітня 2021 року Президент України Володимир Зеленський із офіційним візитом відвідає Катар. У поїздці його супроводжуватиме перша леді Олена Зеленська. Під час візиту лідери України і Катару обговорюватимуть інвестиції, ситуацію з коронавірусом, співпрацю в сфері кібербезпеки і військово-технічній сфері. Про це повідомляє прес-служба Глави Держави.

«Володимир Зеленський проведе переговори з Еміром Катару Тамімом бін Хамадом Аль Тані та прем'єр-міністром, міністром внутрішніх справ Держави Катар Халідом бін Халіфою Аль Тані. Під час зустрічей буде обговорюватися широкий спектр питань двостороннього співробітництва в політичній, торговельно-економічній, інвестиційній, аграрній, енергетичній та військово-технічній сферах, а також взаємодії в рамках міжнародних організацій», - йдеться в повідомленні.

За результатами переговорів сторони мають намір підписати кілька документів.

Олена Зеленська проведе зустрічі з главою катарського фонду освіти, науки і соціального розвитку «Qatar Foundation» Мозо бинт Нассер, головою катарської державної інституції «Qatar Museums» Меяссою бинт Хамад Аль Тані, а також з дружиною Еміра Катару Джавагір бинт Хамад бін Сухейм Аль Тані. Зустрічі пройдуть у рамках розвитку напрямку суспільної відповідальності і культурної дипломатії.

«Нам потрібні надійні партнери, якщо ми хочемо швидко розвиватися... Короткий візит у Катар – хороша спроба розширити власні можливості. І важливо це саме сьогодні, коли світ трохи розгублений і намагається виробити спільні програми відповідей на нові виклики», – заявив радник Офісу президента Михайло Подоляк і додав, що Катар вкрай зацікавлений у поглибленні різних форматів співпраці з Україною.

«Це і інвестиційні програми, і проекти в інфраструктурі - управління портами і аеропортами, їх модернізація, будівництво нових об'єктів. Це також програми в агропромисловому секторі, енергетиці, фінансовому секторі, IT-сфері», – перерахував Подоляк. Він висловив упевненість, що візит глави України в Катар є дуже важливим і матиме позитивний вплив на економічне зростання країни і її позиції на міжнародній арені.

Радник глави Офісу президента України Тимофій Милованов уточнив, що під час візиту в Катар будуть обговорюватися питання продовольчої безпеки, експорту в Катар сільськогосподарської продукції, поставки зрідженого газу з Катару.

Також йтиметься і про інвестиції: в розвідку видобутку газу в Україні, в інфраструктуру, енергетику, агропромислову галузь, в українські стартапи.

Крім цього сторони обговорять участь в приватизації в Україні, питання допомоги з безпекою на чемпіонаті з футболу в Катарі, ситуацію з коронавірусом і співпрацю в галузі кібербезпеки.

«Спільні проекти дозволять збільшити інвестиції в Україну, створити додаткові робочі місця, наростити міжнародну торгівлю...», - зазначив Милованов.

comments powered by HyperComments