Порошенко назвав розмову Байдена і Зеленського «вакциною від російського агресора»

П'ятниця, 2 квітня 2021, 20:45
П’ятий Президент України Петро Порошенко прокоментував розмову свого наступника із президентом США Джозефом Байденом
Порошенко назвав розмову Байдена і Зеленського «вакциною від російського агресора»

Екс-Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» прокоментував сьогоднішню телефонну розмову свого наступника Володимира Зеленського із президентом США.

«Гарна новина, на яку з нетерпінням чекали в Україні. Можливо, навіть більше в опозиції, ніж у владних коридорах.

Зі свого досвіду тривалих розмов із Джо Байденом – від складних до приємних –не мав жодних сумнівів, що як президент США він був, є і завжди залишатиметься твердим та принциповим у своїй підтримці України.

Його сьогоднішній контакт із президентом Зеленським – дуже на часі. Російський агресор не соромиться грати м‘язами на наших кордонах. У Кремлі продовжують розігрувати карту української капітуляції. Путін збільшує ставки і, певне, розраховував на близьку перемогу.

Тепер, коли в гру увійшов давній друг України, найбільш досвідчений і обізнаний в українських справах Глава Білого дому, українська боротьба отримала таку необхідну і вчасну «вакцину» від російського агресора.

А українська влада – чіткі та зрозумілі сигнали щодо очікувань на шляху необхідних реформ. Передусім у сфері боротьби з корупцією, верховенства права, справжньої судової реформи, забезпечення демократичного розвитку України на засадах політичної конкуренції, а не інструменталізації владних впливів.

Трагічний контекст першої телефонної розмови, пов’язаний із тривожним розвитком безпекової ситуації у протидії російській агресії, не підміняє вагомого значення контакту Вашингтону з Києвом на найвищому рівні.

Попереду багато роботи, в якій ключовими залишатимуться наша незламна єдність і солідарність!», – написав Петро Порошенко на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук».

Зазначимо, що у п’ятницю 2 квітня 2021 року відбулася перша телефонна розмова президентів США та України Володимира Зеленського та Джозефа Байдена. Ця розмова, за словами Андрія Єрмака, тривала майже годину.
 

comments powered by HyperComments