Кирило Кернес, син покійного мера Харкова, отримав від батька 30 мільйонів гривень готівкою

П'ятниця, 2 квітня 2021, 15:51
Про грошовий подарунок від батька Кирило Кернес повідомив у своїй декларації
Кирило Кернес, син покійного мера Харкова, отримав від батька 30 мільйонів гривень готівкою

Син покійного міського голови Харкова Геннадія Кернеса Кирило зберігає 30 мільйонів гривень готівкою – ці кошти віл отримав як подарунок від батька. Про це Кирило Кернес повідомив у своїй декларації, пише «Українська правда».

Зазначимо, що Кирило Кернес є депутатом Харківської міськради, працює він у міському БТІ де протягом 2020 року заробив 75 тисяч гривень. Загалом його доходи за рік склали біля 1,2 мільйонів гривень (без урахування зарплати).

У власності Кирила Кернеса є три квартири, його дружина Яна теж володіє трьома квартирами. У родини також є 4 автомобілі.

На банківських рахунках у Кирила розміщено близько 90 тисяч гривень. Водночас готівки у спадкоємця покійного мера зберігається майже 35 мільйонів гривень, 82 тисячі доларів та 22 тисячі євро.

«Українська правда» зазначає, що цивільна дружина Геннадія Кернеса  Оксана Гайсинська та її син Родіон володіють нерухомістю на суму 1,3 мільярди гривень. В той же час, сам Геннадій Кернес не декларував ніякої нерухомості у власності.

Нагадаємо, що Геннадія Кернеса тричі обирали мером Харкова – вперше у 2010 році, в останнє – 25 жовтня 2020 року. Проте уже під час виборчої компанії Кернес не перебував в Україні – він лікувався від коронавірусу в Німеччині, де і помер 17 грудня 2020 року. Наразі обов’язки мера Харкова виконує секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

comments powered by HyperComments