Центр протидії дезінформації очолила Поліна Лисенко

П'ятниця, 2 квітня 2021, 17:33
Відповідний Указ сьогодні підписав Президент України Володимир Зеленський
Центр протидії дезінформації очолила Поліна Лисенко

Екс-директорка департаменту інформаційної політики і зв’язків з громадськістю АТ «Укрзалізниця» Поліна Лисенко очолила Центр протидії дезінформації – Указ із цього приводу підписав сьогодні, 2 квітня 2021 року Президент України Володимир Зеленський. Про це повідомила прес-служба Глави Держави.

Публічне представлення очільниці Центру протидії дезінформації відбудеться у вівторок 6 квітня 2021 року за участю керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.

За словами Поліни Лисенко, очолюваний нею Центр протидії дезінформації «повинен стати надійним щитом для громадян та держави від інформаційних загроз, які виникають як ззовні, так і всередині країни та спрямовані на розхитування державних інститутів і маніпулювання суспільною думкою».

Зазначимо, що рішення про створення Центру протидії дезінформації було прийнято на Раді національної безпеки і оборони 11 березня 2021 року. Це рішення було введене в дію Указом Президента від 19 березня 2021 року.

Про новопризначену очільницю Центру протидії дезінформації відомо, що вона у 2015 році закінчила магістратуру в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка і є магістром права. У 2015-19 роках навчалася у аспірантурі цього ВНЗ і стала кандидатом юридичних наук.

У 2013-15 роках працювала молодшим юристом у приватній правничій компанії, із квітня 2015 по вересень 2019 р. була помічником першого заступника керівника НАБУ.

До березня 2020 року обіймала посаду начальника департаменту міжнародно-правового співробітництва та повернення активів Офісу генерального прокурора.

Також працювала керівником проекту з розбудови судової гілки влади та міжнародної співпраці Офісу простих рішень та результатів.

Має подяку від директора Федерального бюро розслідувань США за спільну успішну операцію Офісу генерального прокурора та ФБР.

З вересня 2020 року – директор департаменту інформаційної політики та зв’язків з громадськістю АТ «Укрзалізниця».

comments powered by HyperComments