Сергій Філімонов потрапив під цілодобовий домашній арешт через акцію на підтримку Стерненка, яка закінчилася вандалізмом

П'ятниця, 2 квітня 2021, 10:30
Запобіжний захід лідеру руху «Гонор» суд обрав через організацією акції на підтримку Сергія Стерненка на Банковій, яка завершилася актами вандалізму
Сергій Філімонов потрапив під цілодобовий домашній арешт через акцію на підтримку Стерненка, яка закінчилася вандалізмом

Сергія Філімонова, лідера руху «Гонор» та одного із організаторів акції на підтримку Сергія Стерненка, яка відбулася 20 березня 2021 року і закінчилася актами вандалізму, взяли під цілодобовий домашній арешт без застосування електронного браслету. Такий запобіжний захід активісту обрав суд. Про це із посиланням на юридичну компанію «Міллер» повідомляє «Українська правда».

«Суддя Константінова Каріна Едуардівна відмовилася допитувати в засіданні свідка по справі Філімонова народного депутата Ярослава Юрчишина (від фракції «Голос» – ред.). Останній уже перебував у приміщенні суду та готовий був засвідчити реальні дії нашого клієнта під час акції.

Проте суддя вирішила, що допит затягуватиме розгляд справи. У цьому контексті нагадаємо, що запобіжний захід нашому клієнту в цьому ж суді не розглядався вже тиждень з причин неявки самого судді», – повідомили у юридичній компанії.

Як зазначають в юридичній компанії, іншого свідка сторони захисту суддя так само відмовилась допитувати, оскільки не бачила підстав. Хоча ця особа була безпосереднім учасником акції, також є депутатом і бачила, як Філімонов зупиняв насильство.

Зазначимо, що акція на підтримку ув’язненого одесита Сергія Стерненка відбувалася під стінами Офісу Президента ввечері 20 березня – в цей день Стерненко святкував своє 26-річчя. Акція закінчилася актами вандалізму – мітингувальники розбили вікна Офісу президента, розписали стіни фарбою і закидали будівлю димовими шашками, підпалили двері.

У МВС заявили, що поліцейські свідомо не втручалися у події на Банковій. За фактом відкрито кримінальне провадження за статтею «умисне знищення або пошкодження майна».

Наразі підозри у скоєнні злочинів під час акції оголошено щонайменше трьом особам – ветерану АТО Владиславу Гранецькому-Стафійчуку, відомому як Влад Сорд (Змій), лідеру руху «Гонор» Сергію Філімонову і його соратнику Олексію Білковському.

comments powered by HyperComments