Початку щеплень від COVID-19 китайською вакциною українцям доведеться чекати не менше тижня

П'ятниця, 2 квітня 2021, 08:43
За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка щеплення вакциною «CoronaVac» китайського виробника «Sinovac» слід чекати не раніше 10 квітня
Початку щеплень від COVID-19 китайською вакциною українцям доведеться чекати не менше тижня

Головний санітарний лікар України, заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що щеплення українців вакциною «CoronaVac» від китайського виробника «Sinovac» може розпочатися 10 квітня 2021 року.

«Орієнтовна дата завершення лабораторного контролю – 9 квітня. Якщо не буде ніяких зауважень, ми готові її розвезти того ж дня, коли буде завершений лабконтроль, і наступного дня починати вакцинацію», – заявив Віктор Ляшко.

Зазначимо, що перша партія вакцини від коронавірусу «CoronaVac» прибула в Україну 25 березня 2021 року і той же Віктор Ляшко обіцяв, що лабораторний контроль триватиме 10 днів, тепер же виходить, що він затягується на два тижні. В той де час, коли Україна в останній декаді лютого отримала 500 тисяч доз індійської вакцини «Covieshild», виготовленої на потужностях Інституту сироватки крові у місті Пуна, то вакцинація розпочалася уже на наступний день після її прибуття в Україну.

Дивну ситуацію із китайською вакциною Віктор Ляшко пояснив тим, що вакцина потребує перевірки, тому що була придбана через ДП «Медичні закупівлі України», а не за процедурами міжнародних організацій. Зазначимо, що такі бюрократичні затягування знижують довіру в українців як до конкретного виробника вакцини, так і до вакцинації в цілому.

comments powered by HyperComments