На окупованих територіях України перебувають десятки тисяч російських солдатів

Четвер, 1 квітня 2021, 13:03
Про це повідомив у Верховній раді головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак
На окупованих територіях України перебувають десятки тисяч російських солдатів

Російська Федерація із 2014 року нарощувала своє військове угруповування на кордонах із Україною, зараз воно становить не менше 32 700 військовослужбовців. На окупованих Росією територіях України перебуває до 60 тисяч солдатів, на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак.

За словами Хомчака, станом 30 березня цього року вздовж державного кордону України (у Брянській, Воронезькій, Ростовській областях), на окупованих територіях Донбасу і Криму знаходиться 28 батальйонних тактичних груп Росії.

«Останнім часом під виглядом навчань Росія нарощує війська поблизу кордону України – на півночі, сході та півдні. Всього очікується додатково зосередження до 25 батальйонних тактичних груп, що в сукупності з уже існуючими поблизу кордону створює загрози військовій безпеці держави», – пояснив він.

Росія, додав генерал, з 2014 року нарощувала своє угруповання, зараз вона становить не менше 32 700 військовослужбовців. Додатково відзначено нарощування угруповання шляхом переміщення ще п'яти батальйонних технічних груп.

«В ОРДЛО розгорнуто угруповання Російський окупаційних військ противника «1-го і 2-го АК» у складі 14 бойових бригад – полків і підрозділів забезпечення чисельністю близько 28 тис.осіб, які діють за підтримки регулярних військ РФ, на командних посадах в яких знаходяться кадрові офіцери РФ», – повідомив Головнокомандувач ЗСУ.

Крім того, на території ОРДЛО знаходиться група військових радників і інструкторів РФ чисельністю до 2 тис.осіб, а в Ростовській області розташовується до 12 батальйонних тактичних груп, які можуть бути перекинуті на Донбас протягом максимум пари діб.

comments powered by HyperComments