Кіра Рудик розповіла про конфлікт в середині фракції «Голосу»

Четвер, 1 квітня 2021, 12:31
За її словами вона не боїться партійного з’їзду і ініціатив щодо заміни керівництва партії
Кіра Рудик розповіла про конфлікт в середині фракції «Голосу»

Очільниця партії «Голос» Кіра Рудик прокоментувала для РБК-Україна конфлікт усередині фракції у Верховній Раді. Вона стверджує, що не втратила довіру однопартійців, а питання партійних витрат перенесуть на окремі слухання. Про це пише «Слово і діло».

«Те, що зараз відбувається – це проблема росту. Коли я була головою компанії, я це вже бачила, тому я достатньо спокійно до цього ставлюся. Коли компанія швидко росте, всередині відбуваються певні потрясіння», – розповіла очільниця «Голосу».

Кіра Рудик уточнила, що на нещодавньому партійному з'їзді «Голосу» отримала майже 90% підтримки партійців.

«З приводу ініціатив щодо заміни керівництва партії. Я цього не боюсь. На минулому з'їзді у кінці січня ми вже виносили питання довіри голові партії, з ініціативи тих самих депутатів. Були делегати з 21 осередку і я отримала, здається, майже 90% підтримки», – уточнила голова партії.

За словами очільниці партії «Голос», фракція цієї політсили є найбільш ефективною фракцією у Верховній раді і партією, яка виконала 36% своїх обіцянок.

На минулому тижні, нагадаємо, у фракції «Голосу» виник внутрішній конфлікт, який став публічним. Навпіл розділилися думки нардепів щодо вектору розвитку партії. 10 нардепів звинуватили партійне керівництво в узурпації влади, співпраці зі «Слугою народу» за спиною в однопартійців, нецільовому використанні коштів та купівлі ботів у мережі.

Частина депутатів від «Голосу» виступають із вимогою переобрання керівництва партії і фракції і звинувачують партійну очільницю Кіру Рудик і главу фракції Ярослава Железняка у підкилимних домовленостях із «партією влади». Зокрема, нардепи розчаровані участю керівництва «Голосу» в реєстрації законопроєкту №5253, який, на їхню думку, обмежить можливості Національного агентства із запобігання корупції.

Щодо законопроекту № 5253, який забороняє Національному агентству запобігання корупції виявляти фіктивні фінансові операції та надані за заниженими або завищеними цінами послуги, то його зареєстрували у Верховній Раді голови фракцій.

Зазначимо, що на виборах до Верховної Ради, які відбулися у 2019 році «обличчям» партії «Голос» був фронтмен гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук, проте достатньо швидко він знову втратив інтерес до партійної діяльності і політики та покинув стіни Верховної Ради. Із минулого року «Голос» очолює Кіра Рудик.

comments powered by HyperComments