Половина нардепів від «Голосу» вимагає партійного з’їзду для зміни керівництва партії

Вівторок, 30 березня 2021, 13:03
Під час виборів до Верховної Ради лідером «Голосу» був співак Святослав Вакарчук, проте він покинув і парламент, і партію, зараз «Голос» очолює Кіра Рудик
Половина нардепів від «Голосу» вимагає партійного з’їзду для зміни керівництва партії

Десять нардепів із фракції «Голосу» у Верховній Раді вимагають провести партійний з’їзд. На цьому з’їзді пропонується змінити Статут політсили і зміни керівництво партії, яку наразі очолює Кіра Рудик. Про це повідомляє інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна», посилаючись на заяву нардепів

«Для оздоровлення ситуації в партійних осередках на місцях необхідно терміново ініціювати проведення з'їзду, на якому детально і відкрито розробити, обговорити й затвердити демократичні зміни до Статуту партії, які дозволять усунути практику прийняття рішень однією людиною і розширять повноваження партійних осередків; провести нові прозорі та чесні вибори керівництва партії, які дадуть можливість перезапустити роботу партії і фракції «Голос», – ідеться в заяві 10 нардепів.

У заяві нардепів нинішнє керівництво партії звинувачують в «узурпації влади та оскверненні принципів демократії», що призвело до розколу фракції.

«Ми, народні депутати фракції «Голос» констатуємо, що керівництво партії і фракції використовує «Голос», як інструмент для задоволення власних інтересів, самопіару, підігрування владі та олігархам, які намагаються знищити незалежну політичну силу», – наголошується у заяві.

Заяву підпписали такі нардепи від «Голосу»: Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Юлія Клименко, Роман Лозинський, Наталя Піпа, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Володимир Цабаль, Андрій Шараськін, Ярослав Юрчишин.

Зазначимо, що раніше нардеп від «Голосу» Ярослав Юрчишин повідомив, що керівництво політсили попередило шістьох представників фракції про можливе виключення із складу політсили.

Зазначимо, що нині очільницею партії «Голос» є Кіра Рудик, а фракцію політсили у Верховній Раді очолює Ярослав Железняк.

comments powered by HyperComments