Індія має поновити експорт вакцини «AstraZeneca» у травні

Неділя, 28 березня 2021, 18:02
Йдеться про вакцину під локальною назвою «Covishield», яку виготовляють в Індійському інституті сироватки крові в місті Пуна
Індія має поновити експорт вакцини «AstraZeneca» у травні

Індія у травні зможе поновити експорт вакцини «AstraZeneca» («Covishield») лише у травні. Про це повідомили у прес-службі ЮНІСЕФ.

Зазначається, що постачання антиковідної вакцини поза межі Індії може відновитися у травні, далі обсяги постачання на експорт будуть зростати, щоб надолужити заплановані темпи поставок.

Наразі у межах глобальної програми «COVAX» з урядом Індії ведуться перемовини про забезпечення деяких поставок вакцини у квітні. Загалом Індійський інститут сироватки у березні-квітні мав поставити для потреб COVAX 90 млн. доз препарату, проте програма отримала лише близько 28 млн. доз.

Зазначимо, що наразі вакцина «Covishield», тобто індійський аналог європейської вакцини «AstraZeneca» – це єдина вакцина, якою здійснюється щеплення населення України для профілактики COVID-19. У кінці лютого Україна отримала 500 тисяч доз цього препарату, наразі його використовують для вакцинації медиків та військових, а також почали вакцинацію громадян віком понад 80 років. Наразі використано біля 40% отриманих доз вакцини. Рішенням МОЗ України термін між першою і другою вакцинацією препаратом «Covishield» збільшений від 4 до 12 тижнів, таким чином весь отриманий препарат, термін дії якого спливає 23 червня 2021 року, має бути використаний для введення першої дози вакцини. Отож, щоб вчасно почати ревакцинацію (введення другої дози вакцини), Україна має отримати із Індії або від інших виробників вакцини «AstraZeneca» нову партію вакцини не пізніше 24 травня 2021 року.

У рамках ініціативи «COVAX» Україні обіцяли надати от 2,2 до 3,7 млн. доз вакцини «AstraZeneca». Прогнозувалось, що Київ зможе отримати вказані дози у перше півріччя 2021 року.

comments powered by HyperComments