Екс-нардеп Семен Семенчко замість СІЗО опинився у лікарні

Субота, 27 березня 2021, 19:50
Про це повідомив його адвокат Влад Добош і каже, що його не пускають до підзахисного
Екс-нардеп Семен Семенчко замість СІЗО опинився у лікарні

Екс-нардеп від «Самопомочі» та колишіній очільник батальйону «Донбас» Семен Семенченко, арештований у справі про створення приватної військової компанії, перебуває не у СІЗО, а у лікарні – його госпіталізували через погіршення самопочуття, проте до нього не пускають захисників. Про це повідомив адвокат Семенченка Влад Добош.

«Мене не пускають у лікарню за чиїмсь незаконним бажанням. Всупереч Кримінально-процесуальному кодексу перешкоджають законній діяльності захисника. Документи я всі надав, щоб я міг поспілкуватися зі своїм клієнтом, мати з ним побачення. Але за вказівкою комусь зателефонував конвоїр, мені було відмовлено, посилаючись на те, що в них є інструкція», – заявив адвокат.

За словами Добоша, він подав заяву до Національної поліції і викликав викликав слідчо-оперативну групу, тепер намагатиметься внести це подію як кримінальне порушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а потім передати цю інформацію до Державного бюро розслідувань для подальшого порушення справи. Він також планує скаржитися до Уповноваженої Верховної Ради України із прав людини та до Служби безпеки України, оскільки конвоїри, що не пускають його до Семенченка, саме із СБУ.

Адвокат каже, що стан Семенченка наразі задовільний.

«Можливо через стрес, можливо, ще щось. Просто стало зле і його доправили до лікарні для обстеження. Це не спровокована ситуація для того, щоб уникнути чи пом'якшити запобіжний захід навмисно. Це стандартне обстеження, щоб встановити, чому йому стало зле», – пояснив причини госпіталізації Семенченка Влад Добош.

Зазначимо, що 24 березня 2021 року Служба безпеки України повідомила про викриття т.зв. «приватної військової компанії», до організації якої ніби причетний Семен Семенченко.

У справі про незаконне створення приватної військової компанії 26 березня суд заарештував на 2 місяці екскомандира добровольчого батальйону «Донбас» і нардепа парламенту 8 скликання Семена Семенченка без альтернативи застави.

comments powered by HyperComments