У Порошенка вважають, що Україна має передбачити кошти на закупівлю патентів на існуючі антиковідні вакцини, а також на розробку власної вакцини

Субота, 27 березня 2021, 17:05
Про це заявила прес-служба політичної партії «Європейська Солідарність»
У Порошенка вважають, що Україна має передбачити кошти на закупівлю патентів на існуючі антиковідні вакцини, а також на розробку власної вакцини

У політсилі п’ятого Президента України Петра Порошенка вважають, що дискусію про доцільність вакцинування проти COVID-19 в інформаційному полі штучно підтримує саме чинна влада, або приховати найбільший провал Зеленського, який насправді є злочином. Повідомлення про це опублікував офіційний сайт партії «Європейська Солідарність».

У «ЄС» заявляють, що «лише недоторканність Президента не дозволяє притягнути Володимира Зеленського  до кримінальної відповідальності за злочинну бездіяльність, яка вже спричинила, спричиняє й далі матиме особливо тяжкі наслідки, а саме людські втрати внаслідок неспроможності влади за рік пандемії організувати захист людей і оборону країни від ковіду».

У політичній силі Петра Порошенка зазначають, що є держави, де уже провакциновано біля 50% населення, а у середньому по Європі цей показник становить біля 10%. В той же час в Україні вакцину отримало менше 1% населення.

«Не опозиція, не Віктор Ляшко і не Максим Степанов винні в тому, що рік тому офіційний Київ проігнорував можливість зробити внесок в ініціативу ЄС із розробки вакцини. Натомість політичним рішенням Зеленського стала розтрата антиковідного фонду в корупційні  схеми так званого «Великого будівництва». За золоту жилу дорожних аферистів плятать прості українці – здоров’ям, а багато хто навіть і життям.

Справа не в якості вакцини, а в її відсутності, і це пряма провина Зеленського, похідна від його непрофесійності і неконкурентоспроможності у порівнянні з іншими главами держав і урядів, які здатні, на відміну від Голобородька захистити свої країни й народи», – твердять у «Європейській Солідарності».

У «ЄС» звинувачують Зеленського у тому, що він спеціальному відеозверненні поширює фейки про те, що нібито опозиція зірвала постачання вакцин з Індії. Політсила вимагає скликання засідання РНБО за участю найкращих медиків та лідерів усіх парламентських фракцій на якому потрібно розробити план надзвичайних дій із порятунку країни від епідемії.

Зазначається також, що на думку епідеміологів вакцини проти коронавірусу будуть потрібні протягом кількох років для повторної вацинації, отож необхідно схвалити зміни в бюджеті на закупівлю патентів на виробництво вже існуючих вакцин і на розробку вітчизняної вакцини.

comments powered by HyperComments