За словами Зеленського, українські політики заважають Індії відновити експорт антиковідної вакцини

Субота, 27 березня 2021, 16:24
Глава Держави заявляє, що висловлювання деяких українських політиків «сильно заваджають» перегляду урядом Індії обмежень на експорт вакцини «CoviShield»
За словами Зеленського, українські політики заважають Індії відновити експорт антиковідної вакцини

Президент закликає українських політиків не дискредитувати процес вакцинації проти COVID-19 в Україні через власні амбіції. Відповідні месиджі Володимира Зеленського поширила прес-служба Глави Держави.

За словами Зеленського, щеплення від COVID-19 вакциною «CoviShield» від компанії «AstraZeneca» в Європі та Індії уже отримало майже 50 мільйонів осіб, що свідчить про її безпечність та якість.

«Кількість вакцинованих і темп вакцинації в Україні зростають щоденно. Звісно, ці показники ще далекі від ідеалу, але треба визнати, що з відставанням від плану вакцинації зіткнулись і всі країни Європейського Союзу. Ми активно працюємо для успішного виконання плану вакцинації в Україні. Для цього важливими є й готовність суспільства робити щеплення, і забезпечення України достатньою кількістю вакцин», – наголосив Володимир Зеленський.

Зеленський каже, що процес вакцинації в нашій країні стикається із складнощами, в першу чергу через те, що в Індії діє обмеження на експорт вакцини, і Україна розраховує, що індійський уряд перегляне це рішення.

«Проте варто розуміти, що позитивному вирішенню цього питання аж ніяк не сприяють, а швидше – сильно заважають і публічні висловлювання окремих українських політиків. Вони почали масштабну й брудну кампанію з метою дискредитації як самої вакцини, так і процесу вакцинації загалом», – зазначив Президент.

«Я переконливо закликаю цих політиків: дуже зважено підбирайте слова, які вилітають з вашої ротової порожнини. Бо за кожне з цих слів неодмінно доведеться відповідати. І перед законом України, і перед Богом. Що для вас більший аргумент – вирішуйте самі», – резюмував Президент.

Нагадаємо, що 24 березня 2021 року уряд Індії прийняв рішення про призупинення експорту найбільших партій вакцини від коронавірусу «AstraZeneca», яка виготовляється на потужностях «Serum Institute». Це рішення викликано зростанням захворюваності на COVID-19 у самій Індії – за рахунок призупинення експорту вакцини Індія прагне задовільнити внутрішній попит.

За словами очільник українського МОЗу, відновлення Індією експорту «антиковідної» вакцини слід очікувати у квітні.

comments powered by HyperComments