Екс-нардепа від політсили Садового заарештували на два місяці без права застави

Субота, 27 березня 2021, 08:26
Йдеться про колишнього нардепа від «Самопомочі» та екс-командира батальйону «Донбас» Семена Семенченка, якого звинувачують в організації приватної військової компанії
Екс-нардепа від політсили Садового заарештували на два місяці без права застави

Учора, 26 березня 2021 року Печерський районний суд у Києві на два місяці заарештував екс-нардепа від «Самопомочі» і колишнього командир батальйону «Донбас» Семена Семенченка без альтернативи застави. Екс-нардепа від політсили мера Львова Андрія Садового заарештовано у справі про незаконне створення приватної військової компанії. Про це повідомила «Українська правда» посилаючись на власні поінформовані джерела у правоохоронних органах.

Повідомляється, що учора, 26 березня, Печерський районний суд Києва обрав  Семену Семенченку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

До того, екс-нардеп Семен Семенченко прибув у Київське управління Служби безпеки України для отримання підозри, свою провину він заперечує

Цього ж дня Печерський суд Києва відправив іншого підозрюваного у справі - так званого «агента НАБУ» – Євгена Шевченка під арешт на два місяці. Альтернативою СІЗО може стати застава у 5 мільйонів гривень.

До цього, у середу 24 березня 2021 року в СБУ повідомили, що викрили воєнізоване збройне формування, т.зв. «приватну військову компанію». Її можливими організаторами було названо екс-командира батальйону «Донбас» Семена Семенченка і «агента НАБУ» Євгена Шевченка. За даними СБУ, 15 українців керували компанією з понад 150 осіб, які укладали контракти з організаціями країн Близького Сходу і пропонували їм зброю.

Уже на наступний день – 25 березня екс-бійця батальйону «Донбас» Олександра Новікова із позивним «Хаммер» відправли під цілодобовий домашній арешт у цій справі.

У ЗМІ оприлюднено розслідування, в якому стверджується, що приватна військова компанія, до створення якої причетні Семенченко і Шевченко, працювала в інтересах українського олігарха Ігоря Коломойського.

comments powered by HyperComments