В Україні уже 8 регіонів потрапило до «червоної зони»

Понеділок, 22 березня 2021, 11:32
Міністерство охорони здоров’я оновило розподіл регіонів на «кольорові» карантинні зони – Сумська область «почервоніла»
В Україні уже 8 регіонів потрапило до «червоної зони»

В Україні уже 8 регіонів віднесено до «червоної» карантинної зони – до столиці України – міста Києва, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Одеської та Чернівецької областей додалася Сумська область. Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я України, яке опублікувало таблицю індикаторних показників для визначення регіонів із значним поширенням COVID-19.

До «помаранчевої» карантинної зони віднесено 11 регіонів – Вінницьку, Дніпропетровську, Донецьку, Луганську, Львівську, Миколаївську, Полтавську, Тернопільську, Хмельницьку, Черкаську та Чернігівську області.

До «жовтної» карантинної зони наразі належать є регіонів: Волинська, Запорізька, Кіровоградська, Рівненьська, Харківська і Херсонська області.

Зараз Міністерство охорони здоров'я щодня оновлює ознаки для визначення регіону із значним поширенням COVID-19. На підставі цих ознак, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій раз на 7 днів приймає рішення про встановлення на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць регіону рівня епідемічної небезпеки «жовтий», «помаранчевий» або «червоний».

Зазначимо, що раніше Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявляв, що загальнонаціональний локдаун в Україні буде запроваджений тоді, коли до «червоної» карантинної зони потрапить 50 – 70% регіонів України.

comments powered by HyperComments