«Антиковідна» вакцинація і «свята неділенька» – у Києві та трьох областях України учора не щепили від коронавірусу жодну людину

Понеділок, 22 березня 2021, 10:32
Протягом доби неділі 21 березня 2021 року в Україні першу дозу вакцини від коронавірусу отримало лише 2715 людей

В Україні в неділю 21 березня 2021 року темпи вакцинації, порівняно із п’ятницею 19 березня 2021 року впали у понад 4 рази – якщо у п’ятницю було провакциновано 11628 українців, то у неділю – тільки 2715. Такі дані розміщені на офіційному інформаційному сайті про «антиковідну» вакцинацію в Україні.

«Святу неділеньку» святкували усі мобільні бригади із вакцинації у столиці України – місті Києві, а також у Кіровоградській, Львівській та Хмельницькій областях – тут учора не щепили жодну людину. Лідером за темпами вакцинації була Донецька область – тут у неділю 21 березня 2021 року вакцинували 770 осіб. В Західному регіоні України лідером за кількістю вакцинованих у неділю мешканців стала Рівненська область – тут вакцинували 100 мешканців. На Харківщині учора вакцинували тільки 20 осіб.

Лідером за кількістю вакцинацій від початку кампанії залишається Донеччина – тут першу дозу вакцини отримало 9014 осіб. На другому місці – Київська область – тут провакциновано 8019 осіб. Третє місце – у Дніпропетровської області – тут провакциновано 7099 осіб.

В Західному регіоні України лідером із чисельності провакцинованих осіб і далі лишається Тернопільщина – тут першу дозу вакцини отримало уже 6338 осіб, Львівщина із показником 4998 осіб – на другому місці. Третє місце – у Івано-Франківської області – тут першу дозу вакцини отримало 4594 особи.

На Харківщині першу дозу вакцини наразі отримало тільки 3389 осіб.

Зазначимо, що зараз вакцинація проводиться мобільними бригадами, більшість яких створені при комунальних закладах охорони здоров’я, які належать місцевим органам влади. Зокрема у Львові працюють мобільні бригади міських поліклінік і одної із міських клінічних лікарень, які є комунальними неприбутковими підприємствами Львівської міськради. Отож, очевидно, що відповідальність за катастрофічне падіння темпів вакцинації на вихідних пов’язано із тим, що на місцевому рівні не змогли організувати ефективну роботу мобільних бригад із вакцинації.

Загалом від початку компанії із вакцинації проти COVID-19 в Україні наразі провакциновано першою дозою вакцини «Covishield» (аналог «AstraZeneca») лише 111025 осіб – це біля 0,25% від усього населення країни. На думку науковців, для того, щоб запобігти новим «хвилям» розповсюдження коронавірусу, потрібно щоб «антиковідну» вакцину отримало не менше 80% населення.

comments powered by HyperComments