Організатор акції під стінами Офісу Президента Сергій Філімонов заявляє «Це була перша демонстративна акція»

Неділя, 21 березня 2021, 19:12
За словами Філімонова, Президент Зеленський не реагував на попередні протести громадян, тому остання акція отримала назву «Якщо не чуєш — побачиш»
Організатор акції під стінами Офісу Президента Сергій Філімонов заявляє «Це була перша демонстративна акція»

В ефірі «Громадського» один із організаторів акції на підтримку Сергія Стерненка під стінами Офісу Президента Сергій Філімонов заявив про те, що Президент Володимир Зеленський не реагував на попередні протести громадян, тому остання акція отримала назву «Якщо не чуєш – побачиш».

«Готувався перфоманс, але биття вікон, димові шашки – цього в планах не було.

Втім, я не бачу потреби стримувати людей, бо президент думає, що це якийсь міфічний Порошенко, якісь ігри, міфічні «соросята». Це була перша така демонстративна акція, щоб президент почав звертати увагу. Він має бачити, що це справжній гнів народу і якщо він не буде реагувати – це дуже погано закінчиться», – заявив Сергій Філімонов.

Організатор акції протесту вважає, що учорашня акція під стінами Офісу Президента була мирною, адже ніхто не постраждав, крім людей біля Печерського відділку поліції, куди правоохоронці відвезли одного затриманого учасника. Філімонов також сказав, що салют, який запускали учасники, начебто не пошкодив будівлю ОП, а фарбу ставили на сходах для всіх охочих.

Активіст додав, що не підтримує, але і не засуджує дії затриманого Владислава Сорда, якого підозрюють у хуліганстві, а саме у розбиванні скла, оскільки «розбите вікно – це набагато менше шкоди, аніж для людини, яка незаконно сидить у в’язниці, або від міністра, який переслідує активістів».

В Офісі Президента України повідомили, що збитки від дій вандалів, які під час акції протесту пошкодили стіни будинку на Банковій склали 2 мільйони гривень.

comments powered by HyperComments