В низці міст України Російська православна церква провела хресні ходи та інші заходи, у яких брали участь тисячі людей

Неділя, 21 березня 2021, 20:02
Релігійні заходи Московського патріархату відбулися у Харкові, Черкасах, Запоріжжі, Херсоні, Києві та іще у низці міст
В низці міст України Російська православна церква провела хресні ходи та інші заходи, у яких брали участь тисячі людей

Попри загострення епідемічної ситуації із коронавірусом в Україні, т.зв. «Українська православна церква Московського партріархату» провела у низці міст України релігійні заходи, у тому числі і хресні ходи, в яких взяло участь кілька тисяч вірних. Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на місцеві ЗМІ.

У Харкові московські попи провели хресну ходу із молитвами за порятунок від пандемії. Захід був організований Харківською єпаріхією УПЦ МП. За словами речниці Нацполіції на Харківщині Ольги Грабар у хресній ході взяло участь біля 3 тисяч людей.

Віряни пройшли від Благовіщенського собору до Свято-Покровського чоловічого монастиря з молитвою за здоров'я та мир в Україні, розповів настоятель харківського Свято-Петро-Павлівського храму Валентин Ковальчук. Хода була присвячена святу Торжества Православ'я.

З 11:00 на час проведення заходу поліцейські перекрили для машин Соборний узвіз й вулицю Університетську. О 12:15 рух авто, тролейбусів та маршруток у центрі Харкова відновили.

У Черкасах кілька тисяч вірян московської церкви пройшли хресною ходою територією Соборного парку Черкас. Захід приурочено до неділі Православ'я – першої неділі Великого посту.

Також повідомляється про те, що хресна хода УПЦ МП пройшла у Запоріжжі, Херсоні та у кількох менших містах. У Києві хресна хода була навколо Академічного храму на честь Різдва Божої Матері.

Фото і відео із місця подій показує, що переважна більшість вірян і духовенство зовсім не дотримуються соціальної дистанції і не дотримуються маскового режиму. Отож, ці акції, організовані московським попами, приведуть до збільшення захворюваності на COVID-19.


 

comments powered by HyperComments