У Євросоюзі заявляють про те, що не можуть ділитися вакцинами проти COVID-19

Неділя, 21 березня 2021, 18:15
Про це заявила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн
У Євросоюзі заявляють про те, що не можуть ділитися вакцинами проти COVID-19

Очільниця Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн каже, що наразі Євроопейський Соює немає можливості напряму жертвувати вакцини проти коронавірусу біднішим країнам. Про це вона повідомила в інтерв’ю «Funke Media Gruppe».

«Зараз є надзвичайний тиск у країнах-членах, щоб вони самі отримали вакцини», – сказала вона. В той же час очільниця Єврокомісії звертає увагу на фінансову підтримку міжнародній ініціативі «COVAX», яка надає доступ до вакцин для бідніших країн.

«ЄС інвестував в цю ініціативу 2,2 мільярда євро. COVAX вже доставив 30 мільйонів доз вакцин в 52 країни», – сказала глава Єврокомісії. Вона додала, що механізм Євросоюзу із пожертвуваннями вакцина напряму іншим країнам запуститься тільки тоді, коли ситуація із вакцинами покращиться у самому Європейському Союзі.

Раніше фон дер Ляєн повідомила, що Єврокомісія може заборонити компанії «AstraZeneca» експорт вакцин, доки вона не виконає свої зобов’язання перед Європою.

В той же час, у січні Єврокомісія заявила, що хоче створити механізм для того, щоб поділитися надлишком вакцин від коронавірусу зі своїми біднішими сусідами та країнами Африки.

comments powered by HyperComments