Усі нині чинні укази президента Януковича перевірять на предмет загрози національній безпеці

П'ятниця, 19 березня 2021, 20:49
Таке рішення прийняли сьогодні на засіданні Ради національної безпеки і оборони України
Усі нині чинні укази президента Януковича перевірять на предмет загрози національній безпеці

Правоохоронні органи України мають перевірити усі нині чинні укази і розпорядження президента-втікача Віктора Януковича на предмет загрози національній безпеці України. Про це на брифінгу повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

«У нас є діючі укази і розпорядження Януковича, в минулому президента, який засуджений за статтею «державна зрада». Було доручення проаналізувати усі нормативно-правові акти, які на зараз є чинними на предмет небезпеки нацбезпеці України», – заявив Олексій Данілов.

За словами Данілова, правоохоронці проаналізують усі рішення Януковича і шукатимуть небезпечні для України. Він нагадав, що деякі укази вже втратили чинність, тому мова йде винятково про ті укази, які станом на зараз є діючими.

Зазначимо, що проти Віктора Януковича після його втечі із України правоохоронці відкрили проти нього біля 10 кримінальних проваджень. Янукович, зокрема, фігурує у справах про незаконне заволодіння резиденціями «Межигірря» та «Сухолуччя», фальсифікацію голосування за «диктаторські закони», злочини проти учасників Євромайдану та Революції гідності, численні тяжкі економічні злочини та хабар, замаскований під гонорар за книжки.

Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винним у державній зраді та засудив до 13 років ув'язнення, в той же час Київський апеляційний суд скасував рішення про заочний арешт експрезидента-втікача Віктора Януковича у справі про розгін Майдану 18-20 лютого 2014 року.

comments powered by HyperComments