Від іноземців, що в’їжджають в Україну, вимагатимуть негативного ПЛР-тесту на коронавірус

П'ятниця, 19 березня 2021, 12:03
Про це сьогодні із трибуни Верховної Ради України заявив очільник українського МОЗу Максим Степанов
Від іноземців, що в’їжджають в Україну, вимагатимуть негативного ПЛР-тесту на коронавірус

Україна впускатиме на свою територію тільки тих іноземців, які мають негативний ПЛР-тест на коронавірус. Про це сьогодні із трибуни Верховної Ради України заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час години запитань до Уряду.

За його Степанова, Міністерство охорони здоров’я вже винесло на розгляд Уряду зміни до постанови, які передбачають запровадження такої вимоги.

«Впевнений, що на найближчому засіданні Уряду це питання буде розглянуто, і всі громадяни інших країн, які в'їжджають в Україну, незалежно від рівня захворюваності в їхніх країнах, повинні будуть надати довідку, що не більше, ніж за 48 годин вони зробили тест-ПЛР і мають негативний (результат)», – заявив Степанов.

Зазначимо, що у Європейському Союзі готують т.зв. «паспорти вакцинації», які мають спростити вільне пересування між країнами. Ці «паспорти вакцинації» будуть стандартизованими, вони будуть містити дані про вакцинацію від COVID-19 або про те, що людина уже перехворіла на COVID-19 чи отримала негативний тест на коронавірус (ПЛР-тестування чи експрес-тестування на антиген до коронавірусу).

Сертифікат міститиме інформацію англійською та офіційною мовою країни, що видала його, і буде безкоштовним.

comments powered by HyperComments