Учора відбулася зустріч радників лідерів «Нормандської четвірки» у форматі відеоконференції

П'ятниця, 19 березня 2021, 10:03
На зустрічі обговорили до режиму повного припинення вогню на Донбасі
Учора відбулася зустріч радників лідерів «Нормандської четвірки» у форматі відеоконференції

У четвер 18 березня 2021 року керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак взяв участь у зустрічі політичних радників держав «Нормандської четвірки». Ця зустріч відбулася у форматі відеоконференції. Про це повідомили у прес-службі Глави Держави.

На початку зустрічі Андрій Єрмак запропонував ухвалити на рівні «Нормандської четвірки» спільну заяву щодо повернення до режиму повного припинення вогню на Донбасі, який був встановлений з 27 липня 2020 року.

«Україна як ніхто зацікавлена у поверненні до режиму тиші, оскільки через його порушення гинуть саме українські військові та цивільні громадяни на українській землі», – наголосив Єрмак.

Керівник Офісу Президента також запропонував негайно скликати на 19 березня засідання групи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи, щоб отримати конкретні підтвердження готовності сторін щодо забезпечення режиму припинення вогню на Донбасі.

Андрій Єрмак подякував представникам Франції та Німеччини за конструктивну позицію й готовність сприяти у забезпеченні дотримання режиму припинення вогню.

comments powered by HyperComments