У країнах Європейського Союзу відновлюють вакцинацію препаратом «AstraZeneca»

П'ятниця, 19 березня 2021, 08:32
Низка країн ЄС тимчасово призупинила вакцинацію громадян препаратом «AstraZeneca» у зв’язку із повідомленням про тромбози після вакцинації
У країнах Європейського Союзу відновлюють вакцинацію препаратом «AstraZeneca»

В країнах Європейської Союзу відновлюють щеплення громадян препаратом «AstraZeneca» після висновків європейського регулятора щодо безпечності цієї вакцини від коронавірусу. Про це повідомляє «Німецька хвиля».

Повідомляється, що міністр охорони здоров’я Німеччини Єнс Шпан заявив про поновлення в країні вакцинації від коронавірусу препаратом компанії «AstraZeneca». Про це рішення стало відомо ввечері четверга 18 березня. Щеплення німців вакциною «AstraZeneca» мають відновити сьогодні, 19 березня 2021 року.

В той же час, Єнс Шпан наголосив, що вакцинацію цим препаратом проводитимуть із зазначенням застережень щодо можливих побічних ефектів. Усім, хто бажатиме вакцинуватися цим препаратом, надаватимуть відповідну інформацію щодо ризиків, пояснив міністр.

Із сьогоднішнього дня вирішили відновити вакцинацію препаратом «AstraZeneca» також Італія, Латвія, Литва та Кіпр. Про готовність якнайшвидше знову застосовувати вакцину «AstraZeneca» заявили в уряді Франції. Французький прем'єр Жан Кастекс оголосив, що зробить щеплення цією вакциною в п'ятницю.

Також про відновлення призупиненого використання препарату «AstraZeneca» з наступного тижня заявили Іспанія та Нідерланди. Уряд у Мадриді водночас застеріг, що рекомендуватиме щеплення цієї вакциною окремим категоріям громадян.

Зазначимо, що у низці країн Європейського Союзу з’явилися повідомлення про те, що після вакцинації препаратом «AstraZeneca», який розроблений Університетом Оксфорду та компанією «AstraZeneca», виникають тромботичні ускладнення. Після цього Ірландія, Нідерланди, Німеччина, Італія, Франція, Іспанія та Індонезія тимчасово зупинили використання цієї вакцини від коронавірусу, в той же час у Польщі та Канаді не бачили причин відмовлятися від застосування вакцини «AstraZeneca».

Компанія-виробник і Європейське агентство з лікарських засобів не підтвердили зв'язку випадків тромбозу з вакцинацією від COVID-19 вакциною «AstraZeneca» («Covishield»).

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили про відсутність задокументованих смертей внаслідок щеплень вакциною «AstraZeneca», а також зв’язку між препаратом і утворенням тромбів.

Зазначимо, що в Україні вакцинація проти COVID-19 проводиться препаратом «Covishield», який є аналогом європейської вакцини «AstraZeneca», але виробляється в Індії Інститутом сироватки крові у місті Пуна.

comments powered by HyperComments