ВООЗ рекомендує продовжити використання вакцини «AstraZeneca»

Середа, 17 березня 2021, 18:32
Низка країн Європейського Союзу тимчасово призупинила вакцинацію проти COVID-19 вакциною «AstraZeneca», її індійський аналог – єдина «антиковідна» вакцина в Україні
ВООЗ рекомендує продовжити використання вакцини «AstraZeneca»

ВООЗ рекомендує продовжувати вакцинацію населення від коронавірусу препаратом «AstraZeneca», попри те, що низка європейських країн тимчасово призупинила використання цієї вакцини через ризик розвитку тромбозів. Про це повідомляє інформаційне агентство DPA.

«Вакцинація від коронавірусу не зменшує ризики захворювання чи смерті з інших причин. Тромбоемболічні ситуації – досить поширені. Венозна тромбоемболія – це третя найпоширеніша серцево-судинна хвороба у всьому світі», – повідомляє ВООЗ у своїй заяві і зазначає, що комітет із питань безпечності вакцин ретельно досліджує останні дані про «AstraZeneca».

«Щойно ми завершимо перегляд, ВООЗ негайно повідомить громадськості про свої висновки. На даний час ВООЗ вважає, що переваги вакцини «AstraZeneca» більші, ніж її ризики, та рекомендує продовжувати щеплення», – додають у повідомленні. 

Зазначимо, що більше половини краї Європейського Союзу вирішили призупинити вакцинацію населення препаратом «AstraZeneca» зважаючи на повідомлення про поодинокі випадки тромбозу в осіб, які отримали щеплення. Проте європейський регулятор – Європейське медичне агентство – вважає, що застосування вакцини не варто зупиняти на час розслідування і переваги вакцинації продовжують бути більшими, ніж її ризики.

Наразі вакцинація проти коронавірусу в Україні ведеться індійською вакциною «Covishield», яка є аналогом європейської вакцини «AstraZeneca». Наша держава придбала 500 тисяч доз цієї вакцини, виготовленої Індійським інститутом сирватки крові у місті Пуна.

 

comments powered by HyperComments