Шмигаль вважає, що якщо українці менше контактуватимуть, то можна буде обійтися без локдауну

Середа, 17 березня 2021, 16:01
Прем’єр-міністр України вважає, що наразі в Україні достатньо адаптивного карантину, а локдаун буде запроваджений у тому випадку, якщо «червоний» рівень епідемічної небезпеки пошириться на переважну більшість областей
Шмигаль вважає, що якщо українці менше контактуватимуть, то можна буде обійтися без локдауну

Під час засідання уряду у середу 17 березня 2021 року Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про те, що наразі достатньо адаптивного карантину, проте якщо червоний рівень епідемічної небезпеки пошириться на переважну більшість областей, то буде запроваджено жорсткий карантин (локдаун).

«Ситуація з коронавірусом є невтішною, дуже багато госпіталізацій та важких випадків. Нові штами вірусу швидко розповсюджуються, ведуть до більш важких наслідків, на жаль.

Наразі у нас продовжує працювати адаптивний карантин, а це означає, що місцева влада має право посилювати карантинні обмеження. Я закликаю місцевих керівників не чекати якихось вказівок, а приймати необхідні рішення. Бачите збільшення хворих, бачите збільшення госпіталізацій – запроваджуйте додаткові обмеження…

Чи буде локдаун для всією країни? Це залежить тільки від нас з вами і від наших дій. Якщо ми всі будемо ретельно дотримуватися протиепідемічних заходів, якщо ми зменшимо соціальні контакти – то локдаун буде не потрібен.

У той же час, якщо «червоний» рівень буде запроваджено в переважній більшості областей, то ми будемо змушені вводити посилені карантинні заходи на всій території України. Але уряд зробить усе, аби цього не сталося», – заявив Денис Шмигаль.

За словами українського прем’єр-міністра, «адаптивний карантин – це ефективний механізм, і він працює».

comments powered by HyperComments